Introductie nieuwe IFM propositie kantorenmarkt

Amsterdam, 19 januari 2021

Attend Hospitality Agency en integraal facilitair dienstverlener HFC hebben de afgelopen maanden gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe Integrated Facility Management (IFM) propositie voor de kantorenmarkt. De nieuwe propositie speelt in op de veranderende behoeften in kantorenmarkt waar, mede door corona, werkplekken versneld transformeren naar ontmoetingsplaatsen, in de geest van een hotel.

De hospitality kracht van Attend en de hotelervaring van HFC komen samen in een nieuw dienstverleningsmodel waarbij alles er op is gericht dat eindgebruikers zich een welkome gast voelen, zoals in een hotel, en ‘naar kantoor gaan’ verandert in een belevenis. Dit wordt gerealiseerd door het creëren van meerwaarde in facilitaire services en integratie van taken binnen de totale customer journey zodat een excellente dienstverlening en gastbeleving ontstaat.

HFC

De nieuwe IFM oplossing voor de kantorenmarkt wordt aangeboden vanuit HFC en beslaat naast hospitality- en service desk services ook inkoop- en management van schoonmaak, beveiliging, groenvoorziening, catering en handyman services. HFC is een onafhankelijke IFM dienstverlener en sinds 2008 actief in de internationale hotelmarkt. Het bedrijf werkt in West Europa en de Verenigde Staten voor klanten als citizenM, Clink, Marlin hotels, Yotel en KLM Crownlounge. De dienstverlening bestaat uit een totaalpakket van facilitaire services, gebaseerd op het concept ‘pay per use’. Juist nu gelooft HFC in een vertaling van haar dienstverlening in de hotelmarkt naar de kantorenmarkt.

“Wij zien de functie van het kantoor sterk veranderen en geloven dat het managen van de gastbeleving een cruciale factor is. Het niveau van gastvrijheid dat Attend biedt, is erg hoog en sluit perfect aan bij onze visie. Daarbij past de expertise van Attend op het gebied van hospitality diensten perfect bij onze ambities om als integraal facilitair dienstverlener de kantorenmarkt te betreden”, aldus Pancras Evers, Managing Director HFC.

Attend

Attend dat sinds 2012 op uitzendbasis hospitality medewerkers levert aan de horeca, kantoren en zorg, werd door de corona crisis geconfronteerd met een veranderde vraag van klanten wat de afname van uitzenddiensten sterk deed teruglopen. Na een strategische heroverweging besloot het bedrijf samen met HFC, vanuit bestaande expertise van Attend, nieuwe toekomstperspectieven te creëren. De bekende gezichten van Attend, Vanessa Versteegh en Riccardo Dubach zijn in dienst getreden bij HFC. Klanten in de kantoren en zorgmarkt zijn overgenomen door HFC en worden vanaf 1 januari 2021 bediend vanuit HFC.

Vanessa Versteegh: “De corona crisis noodzaakte ons om onze diensten en businessmodel nauwkeurig onder de loep te nemen. Hierna hebben we geconcludeerd dat wij vooral kansen zien in een verbreding van diensten, maar dan wel gestoeld op een sterke hospitality visie. We zijn dan ook erg blij dat we in HFC een ervaren partij hebben gevonden die net als Attend gastbeleving centraal stelt in de dienstverlening!”.

Informatie:

Vanessa Versteegh: E. vanessa.versteegh@hfcintegrated.com, M. +31 (0) 6 24 74 06 21

Sollicitaties:

Riccardo Dubach: E. riccardodubach@hfcintegrated.com, T. +31 (0) 85 82 25 780