Onze Hospitality medewerkers maken het verschil

In het teken van National Hospitality Day UK staan de Hospitality medewerkers in het zonnetje. Van Parijs tot Los Angeles en van Amsterdam, Leidschendam tot London. Ook partners en leveranciers worden aangemoedigd om deze dag door te brengen met activiteiten en een glimlach. We zijn trots op onze medewerkers dat ze hun werk dragen met passie en toewijding.

Stijn von der Fuhr, Commercieel Manager HFC
“ Voor HFC is hospitality week het moment om onze medewerkers, die dag in dag uit het verschil voor ons maken in het zonnetje te zetten. Wij geloven er enorm in dat juist op de werkvloer het verschil gemaakt wordt. Sinds de opening in maart is HFC partner in hospitality services voor the Westfield Mall of the Netherlands. Een uniek winkelcentrum met 280 winkels, restaurants en een bioscoop waar wij ervoor zorgen dat alle bezoekers zich een welkome gast voelen. Zoals je gewend bent in een hotel. Ons enthousiaste team met hospitality professionals zorgt ervoor dat de Mall of the Netherlands een plek is waar mensen graag tijd willen doorbrengen, samenkomen en verbinden. Iets waar wij erg trots op zijn.”

“We zijn ruim anderhalf jaar niet naar kantoor gegaan en de primaire functie van de werkomgeving is aan het veranderen. Eindgebruikers of pandbewoners worden gasten en naar het kantoor gaan wordt een belevenis. Gastvrijheid en je welkom voelen speelt een steeds belangrijkere rol in een veranderende werkomgeving. Werkplekken veranderen versneld naar ontmoetingsplaatsen waar hospitality de onderscheidende én verbindende factor is. Aandacht voor de ander en het begrijpen van de gast, dat is waar het om gaat. Van aankomst tot vertrek, en van lunch tot de barista. Het creëren van een hospitality omgeving doe je samen als team en iedereen moet er ook in geloven. Het is onmogelijk om in je eentje gastvriendelijk te zijn. Het gaat hierbij om houding en gedrag, iets wat door de jarenlange hotelervaring in het DNA van HFC zit.”

Patty Matthijsen, Hospitality Host, Westfield Mall of The Netherlands
“Sinds de opening van de Mall ben ik werkzaam als Hospitality Host. Ik ben er trots op dat ik de groei vanaf het begin heb meegemaakt. Ondanks de maatregelen hebben we er iets moois van gemaakt. Ik voel me thuis in het winkelconcept. Het is mijn passie om de gasten een welkom gevoel te geven, goed te informeren en een fijn vertrek te bieden. Beleefdheid, behulpzaamheid, openheid, gezelligheid en spontaniteit zijn de kernwoorden van onze functie. Ik vind het fijn om op een professionele manier met gasten in contact te staan (en natuurlijk ook een dolletje te maken). In mijn vrije tijd shop ik graag, tussen de winkels in ben ik dan erg op mijn plek.”

“De interactie met mijn collega’s en de gasten geeft me veel plezier en energie. Het is zinvol werk waarin je als medewerker het verschil kan maken. De organisatiecultuur vind ik positief. Ik ervaar nu hoe gezellig het kan zijn om met een jong en energiek team te mogen werken. De Managers hebben vertrouwen in ons en zijn begaan. Er is oog voor iedereen en binnen het team zijn we allemaal gelijk. Ik ben er trots op deel uit te maken van het Hospitality Team en ik vind het heel bijzonder om samen te mogen werken aan een ultieme winkelervaring voor de gasten.”