"HFC weet als geen ander hoe je bezoekers als gast bedient"

Als bezoeker van Stadshart Amstelveen staat je een 4-sterren hotelervaring te wachten. Een warm welkom is daar een onmisbaar onderdeel van. Daarom selecteert het winkelcentrum altijd de beste partners voor het hoogste niveau. En dat doet zij per 1 februari 2022 samen met Hotel Facility Concepts.

Foto: links Vanessa Versteegh Business Manager HFC, rechts Jody Zwaanswijk Deputy Shopping Center Manager van Stadshart Amstelveen

Foto: links Vanessa Versteegh Business Manager HFC, rechts Jody Zwaanswijk Deputy Shopping Center Manager van Stadshart Amstelveen

Een glimlach, een persoonlijk welkom, een oprecht moment van aandacht. Het zijn de kleine dingen die een groot verschil maken. Zo ook bij Stadshart Amstelveen. Jaarlijks weten zo’n 10 miljoen mensen de weg te vinden naar het overdekte winkelcentrum. Het is de belevenis van een dagje uit, waarbij men naar hartenlust kan shoppen bij ruim 150 winkels, zoals de Bijenkorf, ZARA, Dille & Kamille, Intimissimi, Calzedonia, Massimo Dutti, Nespresso NA-KD en Costes. Ook kunnen zij terecht bij een van de 31 eet- en drinkgelegenheden en zijn er regelmatig evenementen in het centrum.

Jody Zwaanswijk Deputy Shopping Center Manager van Stadshart Amstelveen

Jody Zwaanswijk Deputy Shopping Center Manager van Stadshart Amstelveen

Viersterren ervaring
Deze 10 miljoen bezoekers worden door de medewerkers van het Stadshart ontvangen zoals je dat kent uit de beste hotels. "We bieden onze bezoekers een 4-sterren ervaring, vergelijkbaar met de classificatie van hotels," vertelt Jody Zwaanswijk, Deputy Shopping Center Manager van Stadshart Amstelveen. "Stadshart Amstelveen is het eerste Nederlandse winkelcentrum waar 4-sterren aan zijn toegekend. De 4-sterrenclassificatie is geïnspireerd op de hotelindustrie en wordt elk jaar ge-audit door SGS, wereldwijd leider in certificeringen. Om deze kwaliteit waar te maken voldoen we aan 350 kwaliteitscriteria op gebied van service, communicatie en diensten. Dat gaat van diensten als een gratis shopsessie met een Personal Shopper en een ritje in de kindertrein tot aan de kleinste details. Denk aan kindertoiletten, schoenpoetsmachines, naamplaatjes die de gastvrouwen dragen, het aantal ophanghaakjes in de toiletten tot aan een vers boeket op de receptiebalie."

Persoonlijk welkom
De receptie is één van de belangrijkste contactmomenten in het winkelcentrum, waar de meest gastvrije medewerkers nodig zijn. "Bezoekers moeten zich te allen tijde gehoord en gezien voelen. De gastheren en –vrouwen van de receptie moeten een proactieve houding hebben en iedere bezoeker persoonlijk welkom heten. HFC past hier als partner uitstekend bij. Zij hebben ervaring in de hotellerie en in de hospitality wereld. Ze weten als geen ander hoe je gasten in de watten kunt leggen. Voor ons reden om met HFC de samenwerking aan te gaan."

De medewerkers van HFC gaan bij Stadshart Amstelveen het verschil maken. "We hebben een prachtig team van verschillende mensen dat elkaar goed aanvult,’ legt Vanessa Versteegh, Businesss Manager bij HFC uit. ‘Onze medewerkers hebben hospitality in hun DNA. Ze zijn van huis uit gastvrij en vinden het oprecht leuk om bezoekers welkom te heten en ze een fijne dag of middag te bezorgen. Dan zijn ze op hun best en dat merk je als bezoeker."

Stadshart Amstelveen en HFC kijken uit naar de samenwerking. Jody: "Het is fijn om met een professionele en proactieve partner te werken. We trekken samen op om de dienstverlening van Stadshart Amstelveen op een hoog niveau te houden."

Stadshart Amstelveen is te volgen op www.stadshartamstelveen.nl, www.facebook.com/StadshartAmstelveen en via www.instagram.com/stadshartamstlvn 

Vanessa Versteegh Business Manager HFC

Vanessa Versteegh Business Manager HFC